Εκδηλώσεις

Οδηγίες διατροφής πριν τις εξετάσεις

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων των γονέων οργανώθηκε στους χώρους του Φροντιστηρίου μας η παρουσίαση – συζήτηση με θέμα τη «Δίαιτα κατά την προεξεταστική και εξεταστική περίοδο » από την κ. Μαρία Μπονατάκη, κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο, Μsc. Η σχετική εκδήλωση στηρίχθηκε στο “power – point” που σήμερα δίνουμε στη δημοσιότητα, για να το αξιοποιήσουν μαθητές και γονείς.

Γονείς και έφηβοι λίγο πριν τις Πανελλαδικές : Τρόποι αποδοτικής μελέτης και διαχείρισης του άγχους
Πρακτικές οδηγίες για τους μαθητές

Μεσόγειος – Η δική μας Θάλασσα
Διαλεκτική προσέγγιση στο θέμα: Η Μεσόγειος των πολιτισμών

Η αντίδραση των διαφόρων λαών της Μεσογείου, προκειμένου να αποτρέψουν την καταστροφή των χημικών όπλων στη θάλασσα τους και ο γενικότερος καλοκαιρινός προβληματισμός για την προστασία της φύσης και της θάλασσας έδωσε το έναυσμα μιας συνάντησης εκπαιδευτικών φορέων της πόλης των Χανίων το καλοκαίρι του 2014. Αυτοί συλλογικά συνεργάστηκαν σε μια εκδήλωση ευαισθητοποίησης όλης της μαθητικής νεολαίας πάνω στο θέμα προστασίας και της μεσογειακής πολιτιστικής παράδοσης.
H Μεσόγειος, μήτρα μεγάλων πολιτισμών, η Μεσόγειος της ποίησης και της τέχνης, η Μεσόγειος χώρος συνάντησης ιδεολογικών ρευμάτων και πολιτιστικών εκφράσεων απασχόλησε ένα μέρος της δημιουργικής δράσης και των δικών μας μαθητών , παλιών (ήδη φοιτητών) και νέων, για ένα διάστημα του καλοκαιριού. Άρχισε μια δουλειά, που αποσπασματικά προβλήθηκε στην εκδήλωσης της 26ης Αυγούστου στη Sabbionara και αποδίδεται στο βίντεο που φιλοξενείται στον ιστότοπό μας.
Τα θέματα αυτά θα αποτελέσουν αντικείμενο παραπέρα επεξεργασίας και προβληματισμού και στην επόμενη διδακτική περίοδο, για να δουν το φως της δημοσιότητας, πιο επεξεργασμένα και πιο ολοκληρωμένα σε αντίστοιχες εκδηλώσεις του 2015. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε όλα αυτά μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dialekt@otenet.gr.Βιωματικό Σεμινάριο προσομοίωσης συμπλήρωσης μηχανογραφικού δελτίου για μαθητές λυκείου

Tην Τρίτη 2 Ιουλίου στο ΕΒΕΧ, ώρα 6.30 – 9.30 μ.μ. από το Φροντιστήριο “Διαλεκτική” και τον εκπαιδευτικό Κόμβο edu4u.

Oμιλητής : Απόστολος Κουτρουμπέλης, σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού, διευθυντής του edu4u.

Θέματα :

Ενημέρωση για το νέο μηχανογραφικό
Προσομοίωση συμπλήρωσης Μηχανογραφικού δελτίου, ερωτήματα, δοκιμές και συνηθισμένα λάθη
Νέα δεδομένα μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, αναμενόμενες βάσεις
Το θέμα των μεταγραφών
Πανεπιστημιακές σπουδές στην Κύπρο.

Ειδική ενημέρωση για τις σπουδές στην Κύπρο έγινε από τον κ. Π. Παύλου.